Nieuws

05/08 :  AED-PROJECT 'HARTVEILIG GULPEN-WITTEM'

  
Werk samen aan ‘hartveiligheid’ door deel te nemen aan een AED startbijeenkomst!
Veiligheid staat bij gemeente Gulpen-Wittem hoog in het vaandel. Daarom wil Gulpen-Wittem ook gaan werken aan het vergroten van de ‘hartveiligheid’ binnen de gemeente. Dit gebeurt door het opbouwen van een AED netwerk. Werk samen met ons aan hartveiligheid en sluit u aan bij het AED netwerk! Een aantal kernen heeft al een netwerk, dus er zijn al goede voorbeelden in de Gulpen-Wittemse praktijk.
 
Een AED bijeenkomst AED is een afkorting voor Automatische Externe Defibrillator. Het is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon met een hartstilstand. Om over AED kennis met elkaar te delen en het gebruik van een AED te testen vindt er een startbijeenkomst plaats voor alle belangstellenden. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook geïnventariseerd wat er al gebeurd in elke dorpskern en wordt aangegeven wat het belang is van een reanimatienetwerk.
 
Wanneer:  Maandag 19 Augustus
Locatie:  Gemeenschapshuis A Gen Wienhoes, Partij
Tijd:  19:00 - 21.30 uur
 
 
Programma 
19.00 uurOntvangst belangstellenden
19.30 uurWelkomstwoord door Wethouder Piet Franssen
19.40 uurHet belang van een reanimatienetwerk door Prof. Gorgels
20.00 uurPraktijkvoorbeelden uit Gulpen- Wittem
20.20 uurMarcel Kessels, EHBO en reanimatiedocent van Marcel Sport Medisch Advies&Training, licht toe hoe het reanimatiewerk in de praktijk functioneert.
20.40 uurPauze
20.50 uurHet reanimatie-oproepnetwerk in Gulpen-Wittem in de praktijk door de heer Jock Hoofs van BHV-competent (beheerder van de AED’s in Gulpen-Wittem)
21.10 uurRuimte voor vragen en een praktijktest waarbij men onder deskundige begeleiding de reanimatietechniek oefenen op aanwezige poppen en AED’s. Ook kunt u zich ter plekke aanmelden bij ‘HartslagNu’.
  
 
Het is tijdens deze avond mogelijk om u aan te melden voor basiscursussen en herhalingslessen.
Voor meer info kunt u terecht bij Maud Doveren, projectleider Hartveilig Gulpen-Wittem, maud.doveren@gulpen-wittem.nl
Bij dezen nodigen wij u en uw vereniging/ stichting van harte uit om deze bijeenkomst bij te wonen. Mogelijke andere geïnteresseerden in uw omgeving zijn natuurlijk ook van harte welkom!


15/03 :  Gulpen-Wittem zet in op AED-netwerk Budget van 33.000 euro

  
GULPEN-WITTEM
De gemeente Gulpen-Wittem wil het AED-netwerk in de eigen gemeente flink uitrollen. Hiervoor wil het college de Raad vragen om een bedrag van 33.700 euro beschikbaar te stellen.
Geïnspireerd door de successen in de kern Eys wil de gemeente vooral in eerste instantie in opleiding investeren.

Lees verder ...

25/08 :  Foto's ingebruikname 3e AED bij 't Agatha Hofke

  
Vandaag is de 3e AED ingebruik genomen, bekijk hier de foto's.
 
EHV.gif
Lees verder ...

Eric Pasmans  Foto's      printervriendelijk  genereer een pdf van dit bericht 

20/08 :  Reanimatienetwerk Eys compleet

  
Met de plaatsing van een defibrillator, komende zaterdag bij het Agathahofke, is het reanimatienetwerk van Eys compleet. Het kerkdorp mag zich de eerste officiële ‘zes minuten zone’ van de gemeente Gulpen-Wittem noemen.
 
In een ‘zes minuten zone’, een term die in het leven is geroepen door de Nederlandse Hartstichting, is hulp bij hartstilstand binnen zes minuten gegarandeerd.
Het netwerk in Eys bestaat uit 55 vrijwilligers, die gebruik kunnen maken van vier defibrillatoren in het dorp.
Lees meer hierover in de krant van dinsdag.


17/08 :  Eys officieel 6 minuten zone

  
Eys - Zaterdag 25 augustus 2012 neemt: “Stichting Reanimatienetwerk Eys” haar 3e AED officieel in gebruik. Dit heugelijke feit zal plaats vinden om 13.00 uur bij het “Agathahofke” aan de Wezelderweg 3a in Eys. Wat 2 jaar geleden is begonnen als een wens van Tom van Loo om een dekkend netwerk van AED’s te realiseren zodat alle inwoners van Eys in noodsituaties snel en adequaat medische hulp krijgen, is inmiddels uitgegroeid tot een goedwerkend en betrokken netwerk van ca. 55 vrijwilligers onder leiding van een zeer enthousiast 4 koppig bestuur. Met de in gebruik name van deze 3e AED zal het dorp officieel een “6 minuten zone hebben”. De burgemeester van de gemeente Gulpen-Wittem, Bas van den Tillaar, zal het officiële startsein voor de “6 minuten zone” geven en de AED onthullen. Iedereen is welkom om het startsein samen met ons mee te vieren!


07/11 :  Uitnodiging Info-uur ReanimatieNetwerk Eys

   Beste vrijwilliger, beste aspirant,

Het 1e jaar van ons gezamenlijk Reanimatie Netwerk in Eys zit er alweer op. We hebben samen echt veel bereikt. Inmiddels hangt onze eigen 2e AED alweer een tijdje op en zijn we met 50 opgeleide vrijwilligers uit Eys aangemeld bij AED alert. Een groot resultaat in onze kleine gemeenschap, vooral mede dank zij jouw inzet! Grote klasse.

Omdat wij samen met jullie willen terugblikken op het 1e jaar is er op donderdag 8 december een info-uur gepland om 19:30 uur in zaal Café Sport.

Graag willen wij jullie ook informeren over o.a. de laatste stand van zaken, nieuws, de herhalingslessen, de collecte voor 2012. Maar ook willen wij als bestuur open staan voor alle vragen die je als vrijwilliger hebt om er voor te kunnen zorgen dat we er samen dan weer wijzer van worden. Zorg dat je er bij bent dus, jouw inbreng is van groot belang. Ik kan het niet genoeg benadrukken. Laat wel ff weten als je er bij bent a.u.b. in antwoord op dit email, zodat wij weten hoeveel koekjes bij de koffie er besteld moeten worden.

Vriendelijk uitnodigend namens het bestuur,
Met vriendelijke groet,
Hub Scheepers, Secretaris Stichting ReanimatieNetwerk Eys


Eric Pasmans  Activiteiten      printervriendelijk  genereer een pdf van dit bericht 
Ga naar pagina  [1] 2

Nieuws Archief